De mest kendte arter er ring-, tam- og tyrkerduen. Det er normalt ring- og tamduen, du oplever i store flokke rundt omkring i byerne. Deres primære fødekilde er frø, korn og plantedele, men i byerne spiser de også organisk materiale.
Det er bestemt ikke tilfældigt, at nogle personer ikke er glade for duerne i bybilledet. Du har måske endda hørt dem omtalt som “luftens rotter”. Dette grunder blandt andet i deres veludviklede formeringsevne og fordi de kan sprede sygdomme. Under optimale forhold kan tamduen få op til 18 unger på et år, mens ringduerne kan få 6 unger årligt.